vrijdag 18 mei 2012

Het Sociaal Innovatie LAB in Brussel

Afgelopen dinsdag hield de Sociaal Innovatie LAB-karavaan halt in Etterbeek (Brussel). Twee locaties werden aangedaan: een middagsessie bij de VUB en een avondsessie in de co-working space in de Rue du Père Blancs bij ICAB. 
De middagsessie werd geleid door onze bedreven coach Geertrui. Zij leidde onze 20 deelnemers doorheen het 2,5u brainstorm-proces, die tot enkele mooie resultaten resulteerde. Deze zullen mondjesmaat door de deelnemers worden opgeladen op onze website. Check het zeker eens uit! :-)
Enkele sfeerbeelden...Tijdens de avondsessie in de gebouwen van BetaGroup waren we met een kleine, maar een heel enthousiaste én diverse groep deelnemers. Het werd duidelijk dat je niet met veel hoeft te zijn om te komen tot mooie resultaten, maar dat een leuke mix zeker volstaat. En die was er dan ook: We hadden enkele IT'ers, mensen uit sociale sector, enkele fotografen en een Youssef, een vluchteling uit Iran. Hij zorgde alvast met zijn achtergrond en praktische ervaringen voor heel wat ideeën en inzichten bij de anderen. Een echte meerwaarde om enkele concrete problemen in zijn eigen context te gaan plaatsen.

Enkele ideeën uit de avondsessie:
  • "Coach Your Life":  Het gebrek aan algemene sociale vaardigheden, werkattitudes en sollicitatietechnieken bij laaggeschoolde werklozen bijspijkeren met een e-learning-cursus, die men thuis zou kunnen volgen of op een PC in de bib, de VDAB, Actiris of het OCMW. Het idee is om echt een coachingtraject aan te bieden, waarop men dagelijks inlogt, gedurende 90 dagen (= een ideale periode om zich nieuwe vaardigheden aan te leren).
  • Een online platform om werkruimte voor beginnende artiesten aan te bieden en te delen. Er staan namelijk heel wat ruimtes binnen bedrijven of fabrieken vrij die hiervoor perfect kunnen dienen..
  • Vluchtelingen krijgen wanneer ze aankomen heel wat informatie en vaak ook een CD ROM om de taal te leren. Maar zij hebben vaak geen computer?
  • "Leerbij": Online trajectbegeleiding naar aanleiding van het nieuwe onderwijssysteem.

Benieuwd naar meer foto's, getuigenissen of ideeën?
Blijf onze website, Facebook en Twitter zeker in de gaten houden!

Tot gauw!Geen opmerkingen:

Een reactie posten